Logo skatenl.nl
Sven Kramer op kop van een treintje van Jumbo-Visma.
Sven Kramer op kop van een treintje van Jumbo-Visma.

Na vader Yep nu ook Sven Kramer aangereden

Een dag nadat zijn vader Yep op de fiets werd aangereden, is nu ook Sven Kramer zelf gewond geraakt na een aanrijding met een auto. In het Zuid-Duitse Inzell werd Sven Kramer zaterdagochtend op zijn fiets aangereden door een auto. Hij liep daarbij een blessure op aan zijn knie. De auto kwam uit een uitrit, maar gaf de drievoudig olympisch kampioen geen voorrang waardoor een botsing onvermijdelijk was.

De ernst van de kwetsuur moet nog worden onderzocht, maar duidelijk is dat de voorbereiding op het nieuwe seizoen verstoord zal zijn. Op dit moment is het nog onduidelijk of de Friese schaatser op tijd fit is voor het World Cup Kwalificatie Toernooi dat van 1 t/m 3 november in Heerenveen wordt gehouden. Kramer zal zondag naar Nederland terugvliegen. Maandag wordt de kwetsuur verder onderzocht middels onder andere een MRI-scan.

"Ik heb vooral last van mijn knie", aldus Kramer. "Morgen vlieg ik naar huis voor nader onderzoek maandag in het ziekenhuis. Het is op dit moment afwachten wat de gevolgen zijn voor de start van het nieuwe seizoen. Daar valt nu weinig over te zeggen."

Team Jumbo-Visma verblijft momenteel in Inzell om zich voor te bereiden op het nieuwe schaatsjaar, dat op 1 november wordt geopend met het World Cup Kwalificatie Toernooi in Thialf.

Meer berichten