Nieuwe sensaties op de schaats met FIT Avontuurlijke Sportreizen

Algemeen
Afbeelding

Avonturen in China en Baikal Kazachstan

Schaatsers verleggen grenzen. Soms is het geweldig dat letterlijk te doen. Om nieuwe sensaties op de schaats te beleven op plaatsen waar je niet zo snel komt. Weg van het bekende, op zoek naar nieuwe avonturen. Schaatsen in China, schaatsen in Wit-Rusland. Welke schaatser wil zo'n unieke belevenis niet ervaren? Geweldig om bijvoorbeeld op je bucketlist te zetten.

We noemen niet zomaar China en Baikal Kazachstan.
Het zijn de geweldige schaatsbestemming van FIT Avontuurlijke Sportreizen, dat zich heeft gespecialiseerd in het ontwikkelen, aanbieden en realiseren van sportieve reizen voor recreatieve en geoefende sporters. Al die reizen omvatten combinaties van sport, avontuur en cultuur.

FIT Avontuurlijke Sportreizen is een initiatief van directeur én sportavonturier Stefan Rasing. Als oud-topsporter neemt hij schaatsers mee naar de meest fabelachtige plekken om de ijzers onder te binden. Dat zijn zonder uitzondering unieke en vooral niet-toeristische plekken in de wereld. Schaatsen in China? Het kan. Stefan Rasing brengt je naar de Gele Rivier – de Huanghe – die zich als een machtige slang door het Chinese landschap slingert. Daar worden fantastische banen van tien tot honderd kilometer lang aangelegd en zelfs de naar de Elfstedentocht verlangende schaatser kan zijn of haar hart ophalen aan een baan van tweehonderd kilometer.

De Gele Rivier wordt ook wel de 'bakermat van de Chinese beschaving' genoemd. Door de vaak verwoestende overstromingen en koerswijzigingen en door de voortdurende verhoging van de rivierbedding, wordt de Huanghe soms als een zegen uit de hemel gezien en de andere periode als een duivel beschouwd.

Unieke indrukken

Denk je eens in hoe het kan zijn om daar te schaatsen, om unieke indrukken op te doen met een schaatservaring voor het leven. Maar om tegelijkertijd ook te proeven van die geweldige en bijzondere Chinese cultuur. Want ook dát hoort bij FIT Avontuurlijke Reizen.

Iets dichter bij huis kan je sinds kort ook terecht op een prachtige en nog grotendeels onbekende bestemming. Baikal Kazachstan, is een nieuwe reis in het pakket van FIT Avontuurlijke Reizen. Waar onbekend vaak onbemind maakt, is Baikal Kazachstan absoluut een bestemming die je als avontuurlijke schaatser moet ontdekken. De schaatskoorts is er net zo hevig als in ons eigen land. Er vinden regelmatig schaatsevenementen plaats op enkele van de talloze meren die het land rijk is. Ooit gehoord van het Narach Meer? Leer het als schaatser maar kennen, want daar worden verschillende routes uitgezet en is het zelfs mogelijk op termijn een soort 'Elfstedentocht' te realiseren. In contact met lokale, 'sportminnende' vertegenwoordigers heeft Stefan Rasing uiterst goede contacten aangeknoopt om een nieuw schaatsavontuur te lanceren.

Baikal Kazachstan bestaat voor bijna de helft uit nagenoeg ongerepte natuur met talloze meren, gebergten en omvangrijke bosgebieden. Daartussen authentieke dorpen met voornamelijk kleurrijke houten huizen, waar de sfeer met de altijd vriendelijke bevolking onvoorwaardelijk respect voor die natuur ademt.

Brood bakken

Deze aspecten vormen dan ook een belangrijk onderdeel bij de avontuurlijke sportreis die FIT hierbij aanbiedt: met logies direct aan het meer, in comfortabele houten barakken, met sauna's en dompelbaden en zélf gebakken brood in de oven, wordt het 'natuurlijke' van het avontuur nog eens extra benadrukt. Met recht een uniek avontuur, dat ja als schaatser minimaal één keer in je leven moet hebben beleefd.

De ervaring wordt nog specialer door de contacten met de lokale bevolking waar FIT waarde aan hecht. Leef samen met de mensen, leer de cultuur kennen en geniet op een unieke manier van een bijzondere schaatsbestemming, naast de verantwoorde en veilige tochten die zijn uitgezet op spiegelglad natuurijs. Er kan zelfs getraind worden onder leiding van wereldtoppers.

Activiteiten

In februari 2020 neemt FIT Avontuurlijke Reizen de eerste schaatsers mee naar dit nieuwe schaatseldorado, zoals Stefan Rasing het zelf omschrijft. Na een relatief korte vliegreis van slechts tweeënhalf uur zullen zij in sportief en cultureel opzicht genieten van het aanbod tijdens de schaatsevenementen, van alles dat daarnaast aan culturele activiteiten voorhanden is of georganiseerd wordt en, tenslotte, van de dienstbaarheid en de grenzeloze vriendelijkheid van de Wit-Russische bevolking. Een absolute aanrader dus voor de 'avonturiers op het ijs'.

Alle voorgaande reizigers en deelnemers zijn positief 'geraakt' door de avontuurlijke schaatsreizen van FIT. Dat geldt voor zowel de recreatieve schaatsers als niet-schaatsers. Voor die laatste groep zijn steeds parallel-programma's georganiseerd. Zonder uitzondering zijn zij 'ambassadeur' geworden: de ervaringen op of rond het ijs zorgden voor avontuur en plezier dat zij niet hadden willen missen.

Of het de Gele Rivier in China is, of de geweldige meren van Baikal Kazachstan; als schaatser kun je geen mooier avontuur beleven dan op deze unieke bestemmingen. Lees alles over deze uitdagende schaatsreizen op de website van FIT Avontuurlijke Sportreizen:

www.fitavontuurlijkesportreizen.nl 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Overleg op het ijs tussen Suzanne Schulting en bondscoach Niels Kerstholt. (Foto Timsimaging/Neeke Smit)
Suzanne Schulting met succes terug in competitie Nieuws 14 feb, 21:17
Een prachtig moment voor de gouden Angel Daleman. ,,Voor het eerst met die Nederlandse vlag mogen rondrijden. Daar heb ik lang op gewacht.’’ (Foto TeamNL/Jorn Holwerda)
Angel Daleman leert gouden lessen bij Olympische Jeugdwinterspelen Nieuws 14 feb, 21:04
Niels Overvoorde (r) neemt van trainer Piet Hijlkema het pak van Bouwselect / De Haan Westerhoff in ontvangst. (Foto Henk-Jan Kerkhoff)
Niels Overvoorde ontbrekende schakel team Bouwselect / De Haan Westerhoff Nieuws 3 feb, 18:49
Ronald en Christian Haasjes. ,,Het was een droom ooit samen in één schaatsploeg te zitten.’’ (Foto Henk-Jan Kerkhoff)
De Haasjes herenigd: na Christian ook Ronald in kleuren Bouwselect/De Haan Westerhoff Nieuws 30 jan, 22:05
Merel Bosma stopt na tien jaar op het hoogste niveau als marathonschaatsster. (Foto Timsimaging/Neeke Smit)
Merel Bosma zet na dit seizoen een punt achter haar loopbaan Nieuws 24 jan 2024, 19:56
Jenning de Boo en Tim Prins: tot en met de Spelen van 2026 bij Reggeborgh.
De Boo en Prins verlengen tot en met Spelen van Milaan 2026 bij Schaatsteam Reggeborgh Nieuws 19 jan 2024, 16:47
Christian Haasjes in het pak van de beste jongere. Volgend seizoen draagt hij de kleuren van Bouwselect/De Haan Westerhoff. (Foto Timsimaging / Neeke Smit)
Progressie Christian Haasjes beloond met stap naar Bouwselect/De Haan Westerhoff Nieuws 18 jan 2024, 07:00
De wedstrijd in Winterswijk, met duizenden mensen langs de kant. (Foto Timsimaging / Neeke Smit)
Column: Prijzenpot Nieuws 16 jan 2024, 19:30
Harm Visser is euforisch als hij in Winterswijk de winst pakt. (Foto’s Timsimaging / Neeke Smit)
Alleen de eerste telt op het natuurijs van de ondergespoten baantjes Nieuws 16 jan 2024, 13:36
Afbeelding
It giet oan! Kluun jij mee? Nieuws 5 jan 2024, 10:31
Afbeelding
Michelle de Jong wilde tijdens revalidatie soms gewoon even geen schaatsster meer zijn Nieuws 28 dec 2023, 13:06
Afbeelding
'Stuntman' Tim Prins blijft gewoon een nuchtere Fries: 'Eigenlijk ben ik nog een nobody' 28 dec 2023, 12:37
Afbeelding
Team Jumbo-Visma beloont revelatie Remco Stam met nieuw contract Nieuws 8 nov 2023, 17:46

Lees nu de laatste editie van jouw lokale Nieuwsblad

Meest gelezen