Logo skatenl.nl
Foto: Timsimaging

Anna van den Bos maakt verrassend einde aan prille loopbaan

Anna van den Bos heeft aan de Weissensee kenbaar gemaakt na dit seizoen haar schaatsloopbaan te beëindigen. De rijdster van Team BTZ.nl twijfelde al langere tijd of ze haar loopbaan wilde voortzetten.

 

De mededeling van de net 19-jarige Anna van den Bos komt als een verrassing, zowel voor haar ploeg als voor de buitenwereld. De rijdster uit Oost-Knollendam begrijpt dat zelf ook. ,,Iedereen zegt me dat ik een groot talent ben. Natuurlijk gaat het zowel in het schaatsen als in het inlineskaten erg goed, maar toch heb ik langere tijd twijfels'', legt Van den Bos uit.

,,Ik heb altijd erg naar mijn zin gehad in de teams waarin ik heb gezeten, zo nu ook. Team BTZ.nl maakt onderdeel uit van Team Palet, en dat is een goed georganiseerde ploeg waar ik mij de komende jaren zeker nog goed had kunnen ontwikkelen. Maar dan ben ik niet eerlijk tegen mijzelf en het team. Dit is niet de wereld waar ik met volle overtuiging alles uit wil halen. De beslissing om te stoppen neem je natuurlijk niet van de ene op de andere dag en is ook zeker moeilijk als vele mensen je bestempelen als groot talent. Maar na dit seizoen ga ik andere dingen doen en mij onder andere oriënteren op een nieuwe studie.''

Teammanager en ploegleider Eelco Kooistra was zeker verrast door de keuze van Van den Bos. ,,We hadden samen met haar een route uitgestippeld waarin zij zich kon ontwikkelen tot een absolute topper in het marathonschaatsen. Deze beslissing zagen we niet aankomen, maar we kunnen die alleen maar respecteren. We vinden het ontzettend sterk dat ze deze stap gaat zetten, hoe jammer dit ook is voor zowel ons team als het damespeloton in het marathonschaatsen.''

Van den Bos deed het dit seizoen prima op het hoogste niveau, de Topdivisie bij de dames. Met een derde plek in Breda stond ze voor het eerst op het podium. In het inlineskaten veroverde de Zaanse diverse Europese en Nederlandse titels en tal van ereplaatsen.

Meer berichten