Logo skatenl.nl
Foto Timsimaging

KNSB: Alsnog rode kaart Marijke Groenewoud

De KNSB-jury van de Aart Koopmans Memorial heeft alsnog besloten Marijke Groenewoud een rode kaart te geven. Manon Kamminga is daardoor uitgeroepen tot winnares van de eerste wedstrijd in de KPN Grand Prix.

Marathonschaatsster Marijke Groenewoud, die vandaag als eerste over de finish kwam bij de KPN Grand Prix 1 - Aart Koopmans Memorial op de Oostenrijkse Weissensee, heeft alsnog een rode kaart gekregen vanwege oneerlijk en niet-sportief gedrag.

Groenewoud, rijdster van Team ZiuZ, accepteerde tijdens de wedstrijd hulp van Carien Kleibeuker, die uitkomt voor Team Royal A-ware. Dat is volgens de reglementen niet toegestaan.

De jury kwam vanavond tot dit besluit, op basis van eigen waarneming tijdens de wedstrijd, ingediende protesten en uitspraken van Groenewoud zelf die de ongeoorloofde hulp bevestigen.

Kleibeuker werd vanmiddag reeds uit de uitslag geschrapt. Dat is nu ook gebeurd met Marijke Groenewoud.

De uitslag van de Grand Prix 1 - Aart Koopmans Memorial luidt nu: 1. Manon Kamminga, 2. Aggie Walsma, 3. Lisa van der Geest. Dat is ook meteen de rangschikking in het klassement om de KPN Grand Prix natuurijs.

De Scheidsrechterscommissie van de KNSB buigt zich de komende dagen over de verdere consequenties van deze rode kaarten.

Meer berichten