Logo skatenl.nl
Roos Markus in actie voor haar huidige team. (Foto Timsimaging)
Roos Markus in actie voor haar huidige team. (Foto Timsimaging)

Talent Roos Markus naar Mastermind

De ploeg van Mastermind heeft marathonschaatsster Roos Markus vastgelegd voor volgend seizoen. De jonge Markus geldt in het peloton als een talent. Ze komt over van de ploeg Bewustwinkelen/Teklab.

Bij die ploeg debuteert Rioos Markus dit seizoen op het hoogste niveau. Dat doet de pas 19-jarige Amstelveense niet onverdienstelijk. Ze werd al eens veertiende in de Topdivisie, en veroverde recentelijk zilver bij het NK voor Junioren.

,,Roos Markus is een meisje uit een echte sportfamilie. Ze heeft nog twee zussen, en alle drie zijn ze heel goed in zowel schaatsen als wielrennen'', weet Yoeri Lissenberg, ploegleider van Mastermind. Lissenberg ziet veel in de jonge Noord-Hollandse. ,,Ze heeft verschrikkelijk snelle tijden staan op de langebaan. Als je veertig seconden rond rijdt op de 500 meter en 2.02 op de 1500 meter, dan kan je echt schaatsen.''

Lissenberg legde zelf het contact met Markus. Dat deed hij al op de Weissensee. De Amstelveense reageerde enthousiast. ,,Het aanvallende karakter van onze ploeg past precies bij haar. Bovendien wil ze zich volgend seizoen helemaal toeleggen op de marathon en daarvoor krijgt ze bij ons uiteraard alle ruimte. Qua karakter past ze ook heel goed bij het team.''

In die ploeg moet Nicky van Leeuwen plaatsmaken voor Markus. Zij kwam drie seizoenen uit voor Mastermind. Verder blijft de ploeg intact met Emma Engbers, Chantal Hendriks en Tjilde Bennis.

Meer berichten