Logo skatenl.nl
Christiaan Hoekstra in actie voor de ploeg die volgend seizoen Sportchalet Viehhofen heet.
Christiaan Hoekstra in actie voor de ploeg die volgend seizoen Sportchalet Viehhofen heet.

PGM Bakker-Stehmann-Viking verder als Sportchalet Viehhofen

De ploeg van Stehmann/Viking/PGM Bakker houdt op te bestaan onder die naam. Het team gaat volgend jaar verder in de Topdivisie onder de naam Sportchalet Viehhofen. Verder wordt de samenwerking met Groenehartsport geïntensiveerd.

De veranderingen bij de formatie van ploegleider Mario Donker en trainer Kurt Wubben zijn vooral van organisatorische aard. Sponsor Viking gaf namelijk aan de samenwerking niet voort te zetten op de huidige manier. Dat bood ruimte voor de komst van Sportchalet Viehhofen, dat dit seizoen met een team uitkomt bij de Beloften. Sportchalet Viehhofen wordt met ingang van volgend seizoen naamsponsor van de ploeg.

Dat laatste betekent dat na bijna dertig jaar de naam van Stehmann verdwijnt uit het marathonschaatsen, en dat markeert wel het einde van een tijdperk. De zaak van Ino Stehmann blijft wel verbonden aan de ploeg, maar als cosponsor. Hetzelfde geldt voor PGM Bakker.

Groenehartsport maakte al deel uit van de overkoepelende stichting. Dat team gaat nu bij de Beloften als opleidingsploeg fungeren onder leiding van Joost Juffermans, Linda Bouwens en Aad de Haas. Bij Sportchalet Viehhofen komt het management in handen van Jan-Dirk Corts. ,,Zo hebben we naast de ploeg in de Topdivisie ook een echt opleidingsteam. Dat is een ideale constructie'', stelt Mario Donker.

In die nieuwe formatie van Sportchalet Viehhofen ontbreekt de naam van Robert van Dalen. Hij zet opnieuw een punt achter zijn loopbaan, maar nu definitief. Van Dalen kampt onder andere met gezondheidsklachten. Verder verlaat Jesse Vriend de ploeg. Hij stapt over naar WBB Dakkapellen. Sjors van der Meer kiest ervoor een stapje terug te doen. Hij komt volgend seizoen uit bij de Beloften. In ieder geval twee rijders worden toegevoegd. Dat zijn de talenten Wabe de Rooij en Tom den Heijer. De eerste komt over van Ormer ICT, de tweede rijdt dit seizoen nog voor Groenehartsport.nl.

Dat betekent dat er nog één plaats over is in de ploeg, die verder bestaat uit Christiaan Hoekstra, Timo Verkaaik en Marc Middelkoop. Die vacante plek wordt de komende weken ingevuld.

Meer berichten