TalentNED lanceert nieuw team voor Nederlands grootste schaatstalenten

Algemeen
Gerard Kemkers, directeur van TalentNED: “Wij willen jonge talentvolle Nederlandse sporters de kans bieden om goed voorbereid naar het hoogste prestatieniveau te groeien”.
Gerard Kemkers, directeur van TalentNED: “Wij willen jonge talentvolle Nederlandse sporters de kans bieden om goed voorbereid naar het hoogste prestatieniveau te groeien”. (Foto: Neeke Smit)

Enschede, 3 april 2020 – TalentNED kondigt de start van een nieuw junioren schaatsteam, bestaande uit een aantal van de grootste nationale schaatstalenten, aan. Met dit initiatief wil TalentNED het gat tussen jonge talenten en de volwassen schaatstop verkleinen. Eerder dit jaar startte TalentNED, met directeur Gerard Kemkers, al een talentenploeg offroad cycling, waarvan oud BMX-bondscoach Bas de Bever programma manager is. 

Voor het nieuwe schaatsteam heeft TalentNED Rutger Tijssen (46, Amstelveen) als programma manager aangesteld en Robin Derks (32, De Rijp) als trainer/coach. Tijssen neemt een berg aan kennis en ervaring mee als voormalig (hoofd)coach van onder meer Ireen Wüst en het Chinese nationale team. Derks heeft als bondscoach van Japan en (assistent)trainer van de professionele schaatsploeg van TalentNED eveneens zijn sporen verdiend. Van die laatste ploeg nam TalentNED onlangs afscheid. Het schaatsteam voor junioren zal in de komende weken van start gaan en Enschede als uitvalsbasis hebben.

Het schaatsteam zal bij aanvang bestaan uit de volgende talenten: Evelien Vijn (17, Wieringerwerf), Merel Conijn (18, Edam), Eline Jansen (18, Deventer), Joep Wennemars (17, Dalfsen), Chris Fredriks (16, Deventer), Mats Siemons (17, Amsterdam), Colin Duivenvoorden (17, Woubrugge), Remo Slotegraaf (18, Peize), Beau Snellink (18, Noorden) en Stefan Westenbroek (18, Ommen).

Gerard Kemkers, directeur van TalentNED: “Wij willen jonge talentvolle Nederlandse sporters de kans bieden om goed voorbereid naar het hoogste prestatieniveau te groeien. Ons programma staat in het teken van ontwikkelen en ontdekken. Beter worden is belangrijker dan goed zijn. Wij zijn ervan overtuigd dat we op deze manier iets essentieels toevoegen aan de opleidingspiramide. De tijd van het TalentNED topteam ligt achter ons, met het schaatsteam voor talenten sluiten we aan bij de doelgroep waarvoor TalentNED vanaf het begin bedoeld was. Onze missie is geslaagd als onze jonge sporters de stap naar een topploeg maken.”

Rutger Tijssen, programma manager schaatsen bij TalentNED: “Wij denken onze schaatstalenten de juiste omgeving en begeleiding te kunnen bieden. De beste talenten van Nederland gaan nu samen trainen en elkaar beter maken. Dit binnen een fulltime programma in Enschede. Samen met een professionele begeleidingsstaf gaan we de rugzak van de talenten vullen om op die manier de kans op aansluiting bij de volwassen schaatstop te vergroten.”

TalentNED is een initiatief van Infestos, een duurzame investeringsmaatschappij uit Enschede. Naast talentenprogramma’s in meerdere sporten biedt TalentNED een platform gericht op talentontwikkeling voor het bedrijfsleven.Voor meer informatie kunt u terecht op www.talentned.nl.

Evelien Vijn
Joep Wennemars
Een prachtig moment voor de gouden Angel Daleman. ,,Voor het eerst met die Nederlandse vlag mogen rondrijden. Daar heb ik lang op gewacht.’’ (Foto TeamNL/Jorn Holwerda)
Angel Daleman leert gouden lessen bij Olympische Jeugdwinterspelen Nieuws 14 feb, 21:04
Niels Overvoorde (r) neemt van trainer Piet Hijlkema het pak van Bouwselect / De Haan Westerhoff in ontvangst. (Foto Henk-Jan Kerkhoff)
Niels Overvoorde ontbrekende schakel team Bouwselect / De Haan Westerhoff Nieuws 3 feb, 18:49
Ronald en Christian Haasjes. ,,Het was een droom ooit samen in één schaatsploeg te zitten.’’ (Foto Henk-Jan Kerkhoff)
De Haasjes herenigd: na Christian ook Ronald in kleuren Bouwselect/De Haan Westerhoff Nieuws 30 jan, 22:05
Merel Bosma stopt na tien jaar op het hoogste niveau als marathonschaatsster. (Foto Timsimaging/Neeke Smit)
Merel Bosma zet na dit seizoen een punt achter haar loopbaan Nieuws 24 jan, 19:56
Jenning de Boo en Tim Prins: tot en met de Spelen van 2026 bij Reggeborgh.
De Boo en Prins verlengen tot en met Spelen van Milaan 2026 bij Schaatsteam Reggeborgh Nieuws 19 jan, 16:47
Christian Haasjes in het pak van de beste jongere. Volgend seizoen draagt hij de kleuren van Bouwselect/De Haan Westerhoff. (Foto Timsimaging / Neeke Smit)
Progressie Christian Haasjes beloond met stap naar Bouwselect/De Haan Westerhoff Nieuws 18 jan, 07:00
De wedstrijd in Winterswijk, met duizenden mensen langs de kant. (Foto Timsimaging / Neeke Smit)
Column: Prijzenpot Nieuws 16 jan, 19:30
Harm Visser is euforisch als hij in Winterswijk de winst pakt. (Foto’s Timsimaging / Neeke Smit)
Alleen de eerste telt op het natuurijs van de ondergespoten baantjes Nieuws 16 jan, 13:36
Afbeelding
It giet oan! Kluun jij mee? Nieuws 5 jan, 10:31
Afbeelding
Michelle de Jong wilde tijdens revalidatie soms gewoon even geen schaatsster meer zijn Nieuws 28 dec 2023, 13:06
Afbeelding
'Stuntman' Tim Prins blijft gewoon een nuchtere Fries: 'Eigenlijk ben ik nog een nobody' 28 dec 2023, 12:37
Afbeelding
Team Jumbo-Visma beloont revelatie Remco Stam met nieuw contract Nieuws 8 nov 2023, 17:46
Afbeelding
Patrick Roest en Marcel Bosker verlengen contract met Schaatsteam Reggeborgh Nieuws 28 sep 2023, 13:23

Lees nu de laatste editie van jouw lokale Nieuwsblad

Meest gelezen