Kai Verbij volgende in de carroussel: ook hij naar team Jumbo-Visma

Algemeen
Kai Verbij. (Foto Timsimaging)
Kai Verbij. (Foto Timsimaging)

De inkt van de ene transfer is amper opgedroogd of de volgende overgang wordt alweer aangekondigd. In het artikel over de overstap van Dai Dai Ntab naar Jumbo-Visma meldden we al dat er ook zou worden gesproken met Kai Verbij. Die transfer is nu ook rond,. De voormalig wereldkampioen op de 1000 meter tekent net als Ntab voor twee jaar bij Jumbo-Visma, en ook hij komt over van team Reggeborgh.

De verschuivingen in de Nederlandse sprinterswereld zijn opvallend deze maanden. Eerst waren er bij de vrouwen al de nodige transfers te melden, en nu is het veld bij de mannen volop in beweging. Kjeld Nuis stapte vorige week over van Jumbo-Visma naar Reggeborgh omdat hij toe was aan een nieuwe impuls en hoopte die te vinden bij de ploeg van Gerard van Velde. Maar daar gaan nu dus de twee topsprinters Dai Dai Ntab en Kai Verbij weer weg. Het is nu de vraag wie van de sprinters de juiste keuze heeft gemaakt. Dat zal komende winter blijken.

Kai Verbij veroverde in 2019 een gouden medaille op de 1000 meter bij de WK afstanden in Inzell. Daarnaast wist de 25-jarige sprinter in 2017 de mondiale sprinttitel te pakken. Afgelopen seizoen bemachtigde hij op de 1000 meter een bronzen plak bij de EK afstanden in Thialf. Verbij is tevens tweevoudig wereldkampioen op het onderdeel teamsprint. Bij Jumbo-Visma wordt hij weer herenigd met zijn grote vriend Thomas Krol.

,,Afgelopen week was een hectische week waarin ik de unieke mogelijkheid heb gekregen om een keuze te maken tussen de twee topploegen in het Nederlandse schaatsen. Dat was geen gemakkelijke keuze omdat mijn huidige team erg goed voor mij is geweest de afgelopen jaren'', vertelt Verbij. ,,Maar ik sta op een belangrijk punt in mijn carrière en wil graag nog meer leren en winnen. Ik denk daarom dat dit de beste keuze is voor mijn persoonlijke en sportieve ontwikkeling om de stap juist nu te maken, twee jaar voor de Olympische Spelen. Ik kijk enorm uit naar de samenwerking met Jac en mijn toekomstige ploeggenoten.''

,,Ik vind het geweldig dat we na Dai Dai Ntab ook Kai Verbij aan onze ploeg hebben weten te binden'', reageert coach Orie enthousiast. ,,Samen met Hein Otterspeer, Thomas Krol en Dai Dai Ntab beschikken we ook volgend seizoen weer over een ijzersterke sprinttak, waarmee we op zowel nationaal als internationaal niveau kunnen meestrijden om de prijzen.''

,,Dat Kai Verbij een erg goed schaatser is, heeft hij de laatste jaren al laten zien. Toch ben ik ervan overtuigd dat er nog veel rek in zijn prestaties zit. Hij beschikt al over een ijzersterke 1000 meter, maar ik denk dat we in de toekomst ook op de 500 meter nog veel mooie dingen van hem kunnen verwachten. Ik vind het ontzettend leuk dat hij erbij komt.''

Overleg op het ijs tussen Suzanne Schulting en bondscoach Niels Kerstholt. (Foto Timsimaging/Neeke Smit)
Suzanne Schulting met succes terug in competitie Nieuws 14 feb, 21:17
Een prachtig moment voor de gouden Angel Daleman. ,,Voor het eerst met die Nederlandse vlag mogen rondrijden. Daar heb ik lang op gewacht.’’ (Foto TeamNL/Jorn Holwerda)
Angel Daleman leert gouden lessen bij Olympische Jeugdwinterspelen Nieuws 14 feb, 21:04
Niels Overvoorde (r) neemt van trainer Piet Hijlkema het pak van Bouwselect / De Haan Westerhoff in ontvangst. (Foto Henk-Jan Kerkhoff)
Niels Overvoorde ontbrekende schakel team Bouwselect / De Haan Westerhoff Nieuws 3 feb, 18:49
Ronald en Christian Haasjes. ,,Het was een droom ooit samen in één schaatsploeg te zitten.’’ (Foto Henk-Jan Kerkhoff)
De Haasjes herenigd: na Christian ook Ronald in kleuren Bouwselect/De Haan Westerhoff Nieuws 30 jan, 22:05
Merel Bosma stopt na tien jaar op het hoogste niveau als marathonschaatsster. (Foto Timsimaging/Neeke Smit)
Merel Bosma zet na dit seizoen een punt achter haar loopbaan Nieuws 24 jan, 19:56
Jenning de Boo en Tim Prins: tot en met de Spelen van 2026 bij Reggeborgh.
De Boo en Prins verlengen tot en met Spelen van Milaan 2026 bij Schaatsteam Reggeborgh Nieuws 19 jan 2024, 16:47
Christian Haasjes in het pak van de beste jongere. Volgend seizoen draagt hij de kleuren van Bouwselect/De Haan Westerhoff. (Foto Timsimaging / Neeke Smit)
Progressie Christian Haasjes beloond met stap naar Bouwselect/De Haan Westerhoff Nieuws 18 jan 2024, 07:00
De wedstrijd in Winterswijk, met duizenden mensen langs de kant. (Foto Timsimaging / Neeke Smit)
Column: Prijzenpot Nieuws 16 jan 2024, 19:30
Harm Visser is euforisch als hij in Winterswijk de winst pakt. (Foto’s Timsimaging / Neeke Smit)
Alleen de eerste telt op het natuurijs van de ondergespoten baantjes Nieuws 16 jan 2024, 13:36
Afbeelding
It giet oan! Kluun jij mee? Nieuws 5 jan 2024, 10:31
Afbeelding
Michelle de Jong wilde tijdens revalidatie soms gewoon even geen schaatsster meer zijn Nieuws 28 dec 2023, 13:06
Afbeelding
'Stuntman' Tim Prins blijft gewoon een nuchtere Fries: 'Eigenlijk ben ik nog een nobody' 28 dec 2023, 12:37
Afbeelding
Team Jumbo-Visma beloont revelatie Remco Stam met nieuw contract Nieuws 8 nov 2023, 17:46

Lees nu de laatste editie van jouw lokale Nieuwsblad

Meest gelezen