Lynk & Co wordt tot 2022 mede-hoofdsponsor KNSB

Algemeen
Van links naar rechts: Suzanne Schulting, Jeroen Otter, Robin van der Kaa (Lynk & Co), Herman de Haan (directeur-bestuurder KNSB) en Itzhak de Laat.
Van links naar rechts: Suzanne Schulting, Jeroen Otter, Robin van der Kaa (Lynk & Co), Herman de Haan (directeur-bestuurder KNSB) en Itzhak de Laat. (Foto: Glenn Wassenbergh)

Lynk & Co wordt tot 2022 mede-hoofdsponsor KNSB met shorttrackteam als vlaggenschip  
Mobiliteitsmerk Lynk & Co wordt mede-hoofdsponsor van de KNSB. Het bedrijf omarmt de discipline shorttrack, inclusief het nationale team van bondscoach Jeroen Otter. Lynk & Co en de KNSB hebben een tweejarig contract afgesloten, dat loopt tot juli 2022. Vandaag zijn de officiële handtekeningen gezet. 

Lynk & Co is gespecialiseerd in mobiliteitsoplossingen. Via het bedrijf kan de consument straks, liefst met een groep, een abonnement nemen op elektrische/hybride auto’s. “Wij willen het delen enorm stimuleren”, zegt Robin van der Kaa, vice-president Marketing van Lynk & Co in Europa. “Zo ga je innovatief om met mobiliteit en verbind je mensen met elkaar.”

Die kernwaarden leverden een vlotte match op tussen Lynk & Co en de nationale shorttrackploeg van de KNSB. Van der Kaa: “Je ziet een hecht team, dat het echt samen doet en dat succes en tegenslag samen deelt. De shorttrackers zijn, net als wij binnen de autobranche, wat anders dan de rest. Ze werken keihard en zijn net als Lynk & Co rebels en vernieuwend.”

Amsterdam
De winkels van Lynk & Co worden geen showrooms zoals de traditionele autoindustrie die kent, maar community hubs. De eerste vestiging gaat later dit jaar open aan het Rokin in Amsterdam. De eerste auto is de 01, uniform en voorzien van alle gemakken. Ze komen begin 2021 beschikbaar en zijn te bestellen in zwart of donkerblauw.

Lynk & Co is in 2017 opgericht. “De tijd is nu aangebroken om de Europese markt op te gaan”, zegt Van der Kaa. Via het shorttrackteam, dat toewerkt naar olympisch succes in Beijing 2022, wil Lynk & Co zijn naamsbekendheid vergroten.

Sinds vandaag prijkt het logo van Lynk & Co op de wedstrijd- en trainingskleding van Suzanne Schulting, Sjinkie Knegt en hun 15 teamgenoten. “Dit is een erkenning van ons succes”, zegt bondscoach Jeroen Otter. “In tien jaar tijd hebben we ons naar de wereldtop gewerkt. Supergaaf dat zo’n modern bedrijf als Lynk & Co nu zijn naam aan ons team wil verbinden.”

Partners
Lynk & Co gaat opereren naast Daikin, de fabrikant van airco’s en warmtepompen die sinds 2018 hoofdsponsor van de KNSB is. Samen zijn zij de hoofdsponsoren van het Nederlandse shorttrack.

“We zijn enorm blij met de komst van Lynk & Co als nieuwe Partner van Schaatsend Nederland”, zegt Jeroen Kraaij, commercieel manager van de KNSB. “Het is een merk dat echt past bij het shorttrack en samen met Daikin hebben we nu twee prachtige merken die de sport maximaal ondersteunen op weg naar de Olympische spelen. We hebben daarnaast nog ruimte om ook andere bedrijven te laten profiteren van de commerciële kracht van het schaatsen. Er is geen enkele andere sport waarin je sponsorgeld zo veel (media)waarde genereert.”

Een prachtig moment voor de gouden Angel Daleman. ,,Voor het eerst met die Nederlandse vlag mogen rondrijden. Daar heb ik lang op gewacht.’’ (Foto TeamNL/Jorn Holwerda)
Angel Daleman leert gouden lessen bij Olympische Jeugdwinterspelen Nieuws 14 feb, 21:04
Niels Overvoorde (r) neemt van trainer Piet Hijlkema het pak van Bouwselect / De Haan Westerhoff in ontvangst. (Foto Henk-Jan Kerkhoff)
Niels Overvoorde ontbrekende schakel team Bouwselect / De Haan Westerhoff Nieuws 3 feb, 18:49
Ronald en Christian Haasjes. ,,Het was een droom ooit samen in één schaatsploeg te zitten.’’ (Foto Henk-Jan Kerkhoff)
De Haasjes herenigd: na Christian ook Ronald in kleuren Bouwselect/De Haan Westerhoff Nieuws 30 jan, 22:05
Merel Bosma stopt na tien jaar op het hoogste niveau als marathonschaatsster. (Foto Timsimaging/Neeke Smit)
Merel Bosma zet na dit seizoen een punt achter haar loopbaan Nieuws 24 jan, 19:56
Jenning de Boo en Tim Prins: tot en met de Spelen van 2026 bij Reggeborgh.
De Boo en Prins verlengen tot en met Spelen van Milaan 2026 bij Schaatsteam Reggeborgh Nieuws 19 jan, 16:47
Christian Haasjes in het pak van de beste jongere. Volgend seizoen draagt hij de kleuren van Bouwselect/De Haan Westerhoff. (Foto Timsimaging / Neeke Smit)
Progressie Christian Haasjes beloond met stap naar Bouwselect/De Haan Westerhoff Nieuws 18 jan, 07:00
De wedstrijd in Winterswijk, met duizenden mensen langs de kant. (Foto Timsimaging / Neeke Smit)
Column: Prijzenpot Nieuws 16 jan, 19:30
Harm Visser is euforisch als hij in Winterswijk de winst pakt. (Foto’s Timsimaging / Neeke Smit)
Alleen de eerste telt op het natuurijs van de ondergespoten baantjes Nieuws 16 jan, 13:36
Afbeelding
It giet oan! Kluun jij mee? Nieuws 5 jan, 10:31
Afbeelding
Michelle de Jong wilde tijdens revalidatie soms gewoon even geen schaatsster meer zijn Nieuws 28 dec 2023, 13:06
Afbeelding
'Stuntman' Tim Prins blijft gewoon een nuchtere Fries: 'Eigenlijk ben ik nog een nobody' 28 dec 2023, 12:37
Afbeelding
Team Jumbo-Visma beloont revelatie Remco Stam met nieuw contract Nieuws 8 nov 2023, 17:46
Afbeelding
Patrick Roest en Marcel Bosker verlengen contract met Schaatsteam Reggeborgh Nieuws 28 sep 2023, 13:23

Lees nu de laatste editie van jouw lokale Nieuwsblad

Meest gelezen