Team IKO legt voormalig bondscoach Bouwman vast
Logo skatenl.nl
(Foto: Timsimaging)

Team IKO legt voormalig bondscoach Bouwman vast

Team IKO heeft de technische staf uitgebreid met Erik Bouwman. De 47-jarige Bouwman gaat Erwin en Martin ten Hove ondersteunen en adviseren op sporttechnisch gebied. Erik Bouwman werkte tot deze zomer als bondscoach van Duitsland. Daarvoor werkte hij onder andere als bondscoach van Zuid-Korea, als trainer van Jong Oranje en Schaatsteam VPZ.

Bouwman zal niet dagelijks op het ijs staan met het team maar krijgt een wat meer adviserende en ondersteunende rol. De drie Groningse trainers hebben al een verleden met elkaar. Bij Team VPZ werkten Erwin ten Hove en Erik Bouwman al samen. Martin ten Hove en Erik Bouwman vormden in het verleden gezamenlijk het trainersteam van Jong Oranje.

Erik Bouwman: ‘Ik volg Team IKO al vanaf de oprichting intensief en ik heb veel respect voor wat de broers met het team hebben neergezet. Zowel op organisatorisch als op sportief vlak. Ik zie er naar uit om mijn ervaring te kunnen inzetten met als doel om Team IKO weer een stukje verder te brengen. De afgelopen periode is al benut om uitgebreid over het totaalproces en de verschillende routes te brainstormen en dit zullen we de komende periode intensiveren.

Ook Erwin en Martin ten Hove zijn enthousiast: ‘Wij kennen Erik al jaren en hebben altijd goed contact gehouden, we weten dus goed wat we aan elkaar hebben. We willen de komende jaren een hechte en professionele staf neerzetten en daar past Erik perfect bij.’

Meer berichten