Logo skatenl.nl
(Foto: Timsimaging)

Jens van ’t Wout definitief onderdeel van Shorttrack TeamNL voor olympisch seizoen 2021-2022

De Nationale Trainingsselectie Shorttrack (NTS) van bondscoach Jeroen Otter is de voorbereidingen op het nieuwe seizoen begonnen in licht gewijzigde samenstelling. Jens van ’t Wout en Kay Huisman hebben zich bij de NTS aangesloten; van Dennis Visser en Koen Slootweg is afscheid genomen.
 
Shorttrack TeamNL, bij het laatste WK in Dordrecht goed voor zes gouden medailles, blijft hierdoor in omvang hetzelfde. In het olympische seizoen 2021 -2022 heeft bondscoach Otter 6 vrouwen en 11 mannen in zijn equipe. Zijn rijders zijn deze week officieel begonnen met hun trainingen voor het nieuwe seizoen. 
 
Nieuwkomer Jens van ’t Wout (19 jaar) is afkomstig van het KNSB Talent Team Noord. Hij was afgelopen seizoen al deels bij de NTS aangesloten en maakte deel uit van het relayteam dat in Dordrecht wereldkampioen werd. Kay Huisman (23) is helemaal nieuw in de NTS, hij komt over van het KNSB Talent Team Midden. 
 
Voor de komende maanden staan diverse trainingskampen op het programma. De eerste officiële wedstrijd staat reeds gepland voor 1 t/m 3 oktober: de International Invitation Cup in Heerenveen. Hoogtepunt van het seizoen worden natuurlijk de Olympische Spelen in Beijing, waar de shorttrackers in actie komen van 5 t/m 16 februari 2022.
 
De eerste vier World Cups, die alle gelden als olympische kwalificatiewedstrijden, worden verreden in Beijing (21 – 24 oktober), het Japanse Nagoya (28 -31 oktober), Debrecen (Hongarije, 18 – 21 november) en de Sportboulevard Dordrecht (25 – 28 november). Het EK is in Dresden (14 – 16 januari) en het WK in Montreal (18-20 maart).
 
De complete nationale selectie bestaat het komend seizoen uit de volgende shorttrackers:
 
Vrouwen
Georgie Dalrymple
Yara van Kerkhof
Selma Poutsma
Xandra Velzeboer
Suzanne Schulting
Rianne de Vries
 
Mannen
Daan Breeuwsma
Jasper Brunsmann
Friso Emons
Dylan Hoogerwerf
Kay Huisman
Sjinkie Knegt
Itzhak de Laat
Sven Roes
Bram Steenaart
Jens van ‘t Wout
Melle van ‘t Wout

Meer berichten