Logo skatenl.nl
Itzhak de Laat. (Foto Timsimaging)
Itzhak de Laat. (Foto Timsimaging)

Shorttrackselectie Worldcups zonder Daan Breeuwsma

Daan Breeuwsma is een opvallende afwezige in de selectie voor de eerste twee World Cups die de Selectiecommissie Shorttrack van de KNSB vandaag bekend heeft gemaakt. Deze wedstrijd, die tevens gelden als olympische kwalificatiewedstrijden, worden eind oktober gehouden in de Chinese hoofdstad Beijing en het Japanse Nagoya.

Bij de vrouwen zijn de volgende rijdsters geselecteerd: Suzanne Schulting, Xandra Velzeboer, Yara van Kerkhof, Selma Poutsma, Georgie Dalrymple en Rianne de Vries.

Bij de mannen heeft de commissie de keuze laten vallen op Sven Roes, Sjinkie Knegt, Melle van ‘t Wout, Jens van ‘t Wout, Itzhak de Laat en Dylan Hoogerwerf.

Het Nederlandse team reist op 16 oktober af naar Azië. Na terugkeer in Europa staan de laatste twee World Cups/olympische kwalificatietoernooien op het programma. De selectie voor deze wedstrijden wordt in november bekendgemaakt. World Cup 3 en 4 worden verreden in het Hongaarse Debrecen (18-21 november) en in Dordrecht (25-28 november). Na die laatste wedstrijd is duidelijk hoeveel startbewijzen Nederland heeft verdiend voor de Olympische Spelen, die van 4 t/m 20 februari 2022 worden gehouden in Beijing.


Meer berichten