Logo skatenl.nl
Manon Kamminga in haar rol als ploegleider bij A6.nl.
Manon Kamminga in haar rol als ploegleider bij A6.nl. (Foto: Neeke Wassenbergh-Smit)

A6.nl volgend seizoen met herenploeg in Topdivisie

Het marathonpeloton van de Topdivisie wordt bij de heren komend seizoen in ieder geval met één ploeg uitgebreid. A6.nl heeft bekendgemaakt volgende winter ook met een mannenteam op het hoogste niveau te willen uitkomen. De laatste jaren is A6.nl al met een succesvol team aanwezig in de Topdivisie bij de dames.

De samenstelling van het nieuwe herenteam van Elfstedenwinnares Klasina Seinstra en Manon Kamminga is inmiddels rond, maar de namen blijven toch nog even in nevelen gehuld, al circuleren er in het Zweedse Luleå momenteel al namen van rijders die geacht worden over te stappen naar de nieuwe formatie.. In de komende weken zullen de namen van de rijders echter gefaseerd bekend worden gemaakt.

Jarenlang al is het autobedrijf A6.nl van Henkjan Meijer en Klasina Seinstra langs de autosnelweg bij Lemmer een belangrijke sponsor in het marathonschaatsen. In 2018 lanceerde het echtpaar de ijzersterke Schaatsdames van Team A6.nl in de hoogste divisie van het marathonschaatsen voor vrouwen. Niet alleen met aanstormende jonge talenten, maar ook met gevestigde namen van kanonnen als Manon Kamminga en Francesca Lollobrigida, die het marathonschaatsen bij de dames nog eens extra kleur gaf door bij de laatste Spelen naast Irene Schouten twee Olympische medailles te winnen.

Bij TeamA6.nl zullen volgend seizoen meervoudig Europees inline-kampioen en oud-marathonschaatsster Manon Kamminga en de eveneens uit de inlinesport afkomstige Ricardo van der Horst de nieuwe coaches worden. Meijer en Seinstra zelf zullen als ploegleider en coach het damesteam onder hun hoede nemen.

Behalve bij de mannen, zullen ook de namen van de rijdsters van de damesteams voor volgend seizoen de komende weken bekend worden gemaakt. Dit gebeurt via het Instagram-kanaal van het team: TeamA6.nl

Meer berichten