Logo skatenl.nl
Heerenveen NK Allround
Ireen Wüst NK allround 2014. Marianne Timmer is blij
Heerenveen NK Allround Ireen Wüst NK allround 2014. Marianne Timmer is blij (Foto: Neeke Smit)

Marianne Timmer over Sven & Ireen

,,Als sportvrouw is Ireen natuurlijk geweldig. Zo iemand in je ploeg is echt een aanwinst, een voorbeeld ook voor de andere rijdsters. Of je nu praat met Ireen of over Sven, het zijn beide toppers, vergelijkbaar in hun eigen focus, eigen mindset. Schaatsers die de subtop halen, staan er toch net iets anders in met prestaties, maar ook met focus. Ireen en Sven gaan echt een paar stappen vedrer, denken in mogelijkheden waar anderen misschien meer in beperkingen denken.

De aanwezigheid van Ireen had zeker invloed op het team, dat met Nao Kodaira en Margot Boer nog twee geweldige toppers had, waar ook aantrekkingskracht vanuit ging. Dan krijg je kwaliteit met kwaliteit en dat maakt betere kwaliteit. Een win-winsituatie. Heb je dat niet, dan blijf je zoeken. Subtoppers kunnen nog weleens opkijken tegen een zware training, maar Ireen benaderde dat heel praktisch. Die dacht ‘als ik deze heb gehad, ben ik weer sterker’. Ik herken dat wel. Zelf had ik ook van die rare trekjes, wilde ik elke keer het beste uit de training halen, het beste uit elke oefening. Als je mensen hebt die dat ook hebben, trekt dat alleen maar meer aan.

Ireen is ook niet moeilijk te coachen. Ze weet zelf heel goed wat ze wil en wat ze nodig heeft. En ze heeft ook een heel goede zelfreflectie. We werkten met elkaar in een post-olympisch seizoen, dat is altijd wat anders. Maar wat ze als sportvrouw uiteindelijk heeft neergezet, vind ik absoluut geweldig.’’

Marianne Timmer werkte in het seizoen 2014-2015 als coach van team CONTINU met Ireen Wüst.

Meer berichten