Logo skatenl.nl
Marcel Bosker. (Foto Neeke Wassenbergh-Smit)
Marcel Bosker. (Foto Neeke Wassenbergh-Smit)

Marcel Bosker volgt Roest naar Reggeborgh

Marcel Bosker volgt zijn voormalig ploeggenoot Patrick Roest naar Team Reggeborgh. Net als Roest kwam Bosker de laatste jaren uit voor team Jumbo-Visma. Die ploeg verliest daarmee de derde allrounder in twee weken tijd.

De huidig Nederlands kampioen allround heeft een contract getekend voor twee jaar. ,,Reggeborgh is een goede ploeg en het is hartstikke mooi dat ik daar deel van mag uitmaken’’, stelt Bosker.

Het ’sporttechnische verhaal’ gaf de doorslag voor de 25-jarige Bosker om de overstap van Jumbo-Visma naar Reggeborgh te maken. ,,Ik heb altijd heel fijn samengewerkt met coach Robin Derks bij TalentNED die nu trainer wordt bij Reggeborgh. Het verhaal van de trainers sprak me erg aan. Daarbij wilde ik heel graag met Patrick (Roest, red.) blijven schaatsen’’, zegt Bosker, die in Zwitserland is opgegroeid en op zijn veertiende terug naar Nederland kwam. Tegenwoordig woont hij in Heerenveen.

Bosker is drievoudig wereldkampioen op de ploegenachtervolging (2019, 2020, 2021) en werd twee keer tot Nederlands kampioen allround gekroond (2018, 2022). Zijn ambities? ,,Ik hoop me verder te ontwikkelen zodat ik ieder jaar weer iets beter word. De EK en WK allround en de 5.000 meter op de WK afstanden hebben daarbij mijn prioriteit.’’

Met het vertrek van eerst Roest en nu Bosker, plus het einde van de loopbaan van Sven Kramer, ligt het allrounden bij de mannen van Jumbo-Visma nu wel op z’n gat. De komende tijd moet duidelijk worden hoe de ploeg van Jac Orie die ontwikkeling gaat aanpakken.

Meer berichten