Logo skatenl.nl
Marijke Groenewoud is kanshebsters in het NK Marathon bij de vrouwen.
Marijke Groenewoud is kanshebsters in het NK Marathon bij de vrouwen. (Foto: Neeke Wassenbergh-Smit)

Schaatstoppers aan start in het NK Inline in AchterveldDat schaatsen en inlineskaten hand in hand gaan, is inmiddels genoegzaam bekend, maar wordt weer eens bevestigd met een blik op het deelnemersveld aan het NK Inlineskaten dat de komende dagen wordt gehouden in Achterveld en het Amsterdamse Vondelpark.

Tal van schaatstoppers staan wel ergens inde diverse Nederlandse kampioenschappen aan de start. Natuurlijk de bekende namen uit het marathonpeloton. Gary Hekman gaat namelijk op jacht naar zijn zevende nationale titel op de marathon, waarmee hij recordhouder Arjan Smit zou evenaren. De concurrentie komt uit eigen gelederen van zijn Reggeborgh-ploeggenoten Crispijn Ariëns en Bart Hoolwerf. Jumbo-Visma brengt de kanshebbers Jorrit Bergsma, Casper de Gier en Robert Post aan de start, naast natuurlijk nog tal van andere rappe mannen zoals Glenn Nijenhuis, Rémon Kwant, Kay en Rick Schipper en de olympische schaatser Merijn Scheperkamp.
Bij de vrouwen is Marijke Groenewoud in Achterveld een grote kanshebber om ploeggenote Elisa Dul de titel te ontfutselen. De twee rijden op de schaats samen voor team Zaanlander. Elsemieke van Maaren en Berber Vonk zijn absoluut ook rijdsters om in de gaten te houden.
Het NK op de weg in Achterveld begint al vrijdag en krijgt een vervolg op zaterdag. Op zondag wordt er vervolgens in het Vondelpark gestreden op de 100 meter sprint. Opvallende deelnemers daar zijn de schaatssters Dione Voskamp (wereldkampioen teamsprint, samen met Femke Kok en Jutta Leerdam) en Selma Poutsma (olympisch kampioen shorttrack relay, met Suzanne Schulting, Xandra Velzeboer en Yara van Kerkhof). De schaats- en skatebroers Ronald en Michel Mulder zijn ambassadeurs van het evenement in het iconische Vondelpark. Zondagmiddag gaan zij voorop in een promo-skeelerrondje. Naast senioren doen ook junioren A en B en kadetten mee aan de NK’s.
Marcel Scheperkamp is tevreden net de beide locaties. ,,Achterveld en Vondelpark zijn twee topplekken voor inlineskaten. In Achterveld heb je een uitdagend 380 meter parcours met asfalt, klinkers, drempels en snelle bochten, in een gezellig dorp waar het publiek de wedstrijden van dichtbij kan beleven. En een NK in het Vondelpark, dat is natuurlijk een droom van elke inlineskater’’, stelt de disciplinemanager inlineskaten van de KNSB.

Programma’s
Vrijdag 24 juni Daikin NK Weg (Achterveld)
15:00 uur One Lap
18:00 uur 5.000 meter (Kadetten)
18:30 uur 8.000 meter (Junioren B)
19:00 uur 10.000 meter (Junioren A/ Senioren)

Zaterdag 25 juni Daikin NK Marathon (Achterveld)
15:15 uur Marathon Masters Dames en Heren
17:00 uur Marathon Junioren B Dames
18:00 uur Marathon Junioren B Heren
19:15 uur Marathon Junioren A /Senioren Dames
20:30 uur Marathon Junioren A /Senioren Heren

Zondag 26 juni Daikin NK 100 meter sprint (Vondelpark, Amsterdam)
14:00 uur Series Dames en heren
15.15 uur Halve finale Dames en Heren
16.00 uur Finales Dames en Heren

Meer berichten