Luleå en KNSB gaan nog drie jaar door
Logo skatenl.nl
Foto Neeke Smit

Luleå en KNSB gaan nog drie jaar door

De samenwerking tussen de organisatie van de wedstrijden in het Zweedse Luleå en de KNSB wordt voortgezet. Beide partijen kwamen overeen het dit jaar aflopende contract met nog eens drie jaar te verlengen, waardoor er zeker tot 2023 in Lapland wordt geschaatst voor de Grand Prix.

Luleå is sinds 2017 pleisterplaats voor het marathonpeloton. Destijds werd die eer nog gedeeld met Falun, dat al langer decor was voor de wedstrijden in de Grand Prix. Maar een jaar later al werden alle races gereden in Luleå en raakte Falun uit beeld.

In Amsterdam werd destijds op de Jaap Edenbaan een contract getekend tot 2020, door de burgemeester van Falun, organisator Bram Smallenbroek en Willem Hut namens de KNSB. In het eerste contractjaar dreigden echter meteen al problemen, omdat het barbaars koud was aan de boorden van de Botnische Golf. Niettemin werd er drie keer gereden, en dat redde uiteindelijk de samenwerking. Schrappen van drie wedstrijden en een peloton dat voor niets naar Luleå was gekomen, zou immers de doodsteek voor de locatie hebben betekend.

Maar dit jaar blijkt dat Luleå toch een goede keuze is geweest. Waar in de zuidelijker delen van Zweden ijs schaars is, kan er in Lapland prima worden gereden. Ook dat zal hebben bijgedragen aan een langere samenwerking.

Meer berichten