Flevonice stopt met exploiteren ijsbaan
Logo skatenl.nl
Marathonschaatsers in actie op Flevonice.
Marathonschaatsers in actie op Flevonice. (Foto: Neeke Wassenbergh)

Flevonice stopt met exploiteren ijsbaan

Flevonice stopt met het exploiteren van de ijsbaan. Dat heeft de directie van Flevonice eerder vandaag laten weten. Flevonice werd eerder al ingekrompen van een vijf kilometer lange ijsbaan naar een baan van drie kilometer. Ook die blijkt dus niet rendabel te maken. Flevonice gaat zich nu toeleggen op andere activiteiten.

Onderstaand het bericht dat de directie van Flevonice de wereld instuurde:

Flevonice heeft een heel divers schaatsseizoen gehad dit jaar. Een fantastische kerstvakantie met veel schaatsliefhebbers en vrolijke gezichten op het ijs. Maar helaas ook mindere dagen met aanhoudende wind, regen en hoge temperaturen wat resulteerde in het eerder sluiten van de ijsfaciliteiten.

Wij als directie hebben na veel wikken en wegen het besluit moeten nemen om te stoppen met de exploitatie van de ijsbaan in de huidige vorm en op zoek te gaan naar nieuwe technologieën. De technologie van de ijsbaan is erg verouderd en hiermee lukt het niet om de langste ijsbaan in de natuur rendabel te laten draaien. Afgelopen jaren is gebleken dat de winters warmer worden en moest de ijsbaan steeds vaker dicht door harde wind en hoge temperaturen. Wij kunnen de exploitatie van de 2,5 km ijsbaan niet rond krijgen hoezeer wij dit ook betreuren.
Flevonice gaat door met de exploitatie van het sports & funpark. Komend jaar lassen wij een pauze in om nieuwe activiteiten te kunnen ontplooien. Wij zullen onze deuren in 2020 grotendeels gesloten houden voor het publiek en deze tijd gaan gebruiken om te bouwen aan een energiepositief sports & funpark.

Wij hebben diverse plannen voor het park en willen één of meerdere unieke activiteiten neer gaan zetten. Daarnaast zullen wij deze periode gaan gebruiken om ons te oriënteren op een nieuwe technologie voor een ijsbaan. Wij hopen onze bezoekers op deze manier weer een sportieve en vernieuwende ervaring bij Flevonice te kunnen bieden.

Ook start Flevonice met de bouw van een zonnepanelenpark. Wij hebben momenteel 2 megawatt aan zonnepanelen op ons terrein en gaan komende jaren het zonnepark verder uitbreiden naar ruim 40 megawatt. Het idee is dat wij niet energieneutraal gaan draaien met ons bedrijf, maar energiepositief. Zo dragen wij bij aan een duurzame toekomst.
Wij danken u voor uw begrip en loyaliteit en hopen u in 2021 weer te mogen begroeten!

Met sportieve groet,

Maarten van der Ven,
Vivian van der Ven en
Kristel Pinkster

Meer berichten