Logo skatenl.nl
Kjeld Nuis rijdt volgend seizoen in de kleuren van Reggeborgh. (Foto TimsImaging)
Kjeld Nuis rijdt volgend seizoen in de kleuren van Reggeborgh. (Foto TimsImaging) (Foto: Timsimaging)

Kjeld Nuis verrast met keuze voor team Reggeborgh

Kjeld Nuis maakt een verrassende overstap. De tweevoudig olympisch kampioen verlaat team Jumbo-Visma en komt volgend seizoen uit voor team Reggeborgh. Opvallend, want Nuis verlengde voorafgaand aan het afgelopen seizoen bij Jumbo-Visma nog zijn contract tot 2023. Nuis tekent nu bij Reggeborgh voor drie jaar.

Kjeld Nuis (30) schaatste de afgelopen tien jaar onder de hoede van trainer Jac Orie, met wie hij grote successen boekte. Toch maakt de wereldkampioen op de 1500 meter van dit jaar de overstap naar schaatsteam Reggeborgh. ,,Ik ben na tien jaar toe aan een nieuwe trainingsimpuls en die denk ik bij Gerard van Velde en zijn team te vinden. Na tien jaar is het tijd voor nieuwe uitdagingen'', verklaart Nuis zijn keuze.

Sportieve doelen zijn er ook uiteraard. ,,Ik ga voor olympisch goud over twee jaar in Peking.'' De geboren Leidenaar heeft een contract voor drie jaar getekend en dat betekent dat hij tot het seizoen 2022-2023 voor Reggeborgh zal schaatsen.

De investeringsmaatschappij uit Rijssen geeft daarmee aan ook na de Olympische Spelen van 2022 in China door te gaan met het sponsoren van het schaatsteam van Gerard van Velde. Reggeborgh stapte in 2018 in het schaatsen toen Van Velde en zijn sprintteam zonder sponsor zaten.

Nuis wordt bij Reggeborgh ploeggenoot van Kai Verbij, Daidai N’tab, Ronald Mulder, Wesly Dijs, Jarno Botman, Ireen Wu¨st, Femke Kok en Michelle de Jong.

Meer berichten