Logo skatenl.nl
(Foto: aangeleverd)

Team NXTGEN presenteren eerste partner: Worldstream

Het nieuw opgerichte Nederlandse schaatsteam van Jutta Leerdam en Koen Verweij.
Worldstream, een snelgroeiende Nederlandse leverancier van beveiligde Infrastructure-as-a-Service (IaaS) -oplossingen voor IT-infrastructuren met een wereldwijde klantenportefeuille, heeft een sponsorovereenkomst getekend met NXTGEN. Worldstream is de eerste sponsor van NXTGEN, het nieuwe Nederlandse schaatsteam van Jutta Leerdam en Koen Verweij.

In juni van dit jaar maakten Jutta Leerdam en Koen Verweij bekend dat ze niet zouden toetreden tot een van de bestaande schaatsteams maar in plaats daarvan een eigen schaatsteam wilden opzetten. Sinds kort is de naam NXTGEN. werd onthuld als de naam voor dit nieuwe schaatsteam. Vanwege de COVID-19-crisis was het team bang dat het moeilijk zou worden om sponsors te vinden. “Zeker in deze tijden zijn we ontzettend blij en dankbaar dat zo’n groot techbedrijf als Worldstream het volste vertrouwen in ons heeft”, zegt Koen Verweij. “We zijn trots dat een innovatieve partij als Worldstream nu deel uitmaakt van team NXTGEN. en we zien grote kansen in de samenwerking. “ Worldstream heeft zich gecommitteerd aan NXTGEN als sponsor voor de komende twee jaar.

Het nieuwe schaatsteam streeft naar een nieuw soort team, iets wat ook terugkomt in de naam. “We zoeken echte samenwerkingen in onze sponsors. Niet de ouderwetse manier waarop alleen een naam op een pak wordt weergegeven. Nee, we willen er echt een samenwerking op het volgende niveau van maken ”, zegt Jutta Leerdam. “We zijn begonnen met de teamvorming en hebben daarna bedrijven gezocht om ons te ondersteunen, in plaats van andersom door een team te vormen op basis van sponsoring door een groot bedrijf. Wij zijn geen team waar je een logo op een skatepak kunt kopen. We willen echte partnerschappen aangaan met onze sponsors. “

“We ontwikkelen gepersonaliseerde sponsorprogramma’s zodat we onze sponsors kunnen ondersteunen om zakelijke doelen daadwerkelijk te bereiken”, voegt Joris Hoogenbosch, mede-initiatiefnemer van team NXTGEN, toe. “Op onze beurt kijken we ook wat sponsors ons als schaatsteam te bieden hebben. Worldstream is een echt techbedrijf. Ze bieden technologieën op maat. Ik verwacht dat ze ons kunnen ondersteunen met prestatieanalyses. Op het ijs moeten we ons continu aanpassen aan veranderende omstandigheden. Prestatieanalyse op basis van technologie kan ons helpen vooruit te komen. We willen een situatie creëren waarin beide partijen van elkaar kunnen leren en elkaar op een innovatieve manier kunnen helpen. ”

Technologie, data en sport, snelheid en verfijning

Binnen de samenwerking Worldstream en NXTGEN. zal zich richten op de combinatie van technologie, data en sport, evenals op snelheid en continue verfijning van prestaties. In de schaatswereld wordt al gebruik gemaakt van data, maar het team is ervan overtuigd dat er op dit gebied nog grote sprongen te maken zijn.

Als IaaS-serviceprovider beheert Worldstream een enorm wereldwijd netwerk met 10Tbit / s bandbreedte voor internationale en regionale overdracht van gegevens, afbeeldingen, geluid, transacties en entertainment. Dit netwerk wordt 24x7 bewaakt vanuit het eigen Network Operating Center (NOC) van Worldstream. Door de krachten te bundelen kan NXTGEN. kunnen profiteren van de prestatieanalyse-verwerking binnen het netwerk van Worldstream en werken aan het bereiken van de hoogste snelheden op het ijs.

De eerste resultaten van de samenwerking zijn al zichtbaar. Worldstream heeft bijvoorbeeld NXTGEN geleverd. met technische ondersteuning voor het opzetten van de infrastructuur voor hun nieuwe website ( www.teamnxtgen.nl ) en de persoonlijke website van skater Koen Verweij ( www.koenverweij.com ).

Meer berichten