Team NXTGEN presenteren eerste partner: Worldstream

Algemeen
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Het nieuw opgerichte Nederlandse schaatsteam van Jutta Leerdam en Koen Verweij.
Worldstream, een snelgroeiende Nederlandse leverancier van beveiligde Infrastructure-as-a-Service (IaaS) -oplossingen voor IT-infrastructuren met een wereldwijde klantenportefeuille, heeft een sponsorovereenkomst getekend met NXTGEN. Worldstream is de eerste sponsor van NXTGEN, het nieuwe Nederlandse schaatsteam van Jutta Leerdam en Koen Verweij.

In juni van dit jaar maakten Jutta Leerdam en Koen Verweij bekend dat ze niet zouden toetreden tot een van de bestaande schaatsteams maar in plaats daarvan een eigen schaatsteam wilden opzetten. Sinds kort is de naam NXTGEN. werd onthuld als de naam voor dit nieuwe schaatsteam. Vanwege de COVID-19-crisis was het team bang dat het moeilijk zou worden om sponsors te vinden. “Zeker in deze tijden zijn we ontzettend blij en dankbaar dat zo’n groot techbedrijf als Worldstream het volste vertrouwen in ons heeft”, zegt Koen Verweij. “We zijn trots dat een innovatieve partij als Worldstream nu deel uitmaakt van team NXTGEN. en we zien grote kansen in de samenwerking. “ Worldstream heeft zich gecommitteerd aan NXTGEN als sponsor voor de komende twee jaar.

Het nieuwe schaatsteam streeft naar een nieuw soort team, iets wat ook terugkomt in de naam. “We zoeken echte samenwerkingen in onze sponsors. Niet de ouderwetse manier waarop alleen een naam op een pak wordt weergegeven. Nee, we willen er echt een samenwerking op het volgende niveau van maken ”, zegt Jutta Leerdam. “We zijn begonnen met de teamvorming en hebben daarna bedrijven gezocht om ons te ondersteunen, in plaats van andersom door een team te vormen op basis van sponsoring door een groot bedrijf. Wij zijn geen team waar je een logo op een skatepak kunt kopen. We willen echte partnerschappen aangaan met onze sponsors. “

“We ontwikkelen gepersonaliseerde sponsorprogramma’s zodat we onze sponsors kunnen ondersteunen om zakelijke doelen daadwerkelijk te bereiken”, voegt Joris Hoogenbosch, mede-initiatiefnemer van team NXTGEN, toe. “Op onze beurt kijken we ook wat sponsors ons als schaatsteam te bieden hebben. Worldstream is een echt techbedrijf. Ze bieden technologieën op maat. Ik verwacht dat ze ons kunnen ondersteunen met prestatieanalyses. Op het ijs moeten we ons continu aanpassen aan veranderende omstandigheden. Prestatieanalyse op basis van technologie kan ons helpen vooruit te komen. We willen een situatie creëren waarin beide partijen van elkaar kunnen leren en elkaar op een innovatieve manier kunnen helpen. ”

Technologie, data en sport, snelheid en verfijning

Binnen de samenwerking Worldstream en NXTGEN. zal zich richten op de combinatie van technologie, data en sport, evenals op snelheid en continue verfijning van prestaties. In de schaatswereld wordt al gebruik gemaakt van data, maar het team is ervan overtuigd dat er op dit gebied nog grote sprongen te maken zijn.

Als IaaS-serviceprovider beheert Worldstream een enorm wereldwijd netwerk met 10Tbit / s bandbreedte voor internationale en regionale overdracht van gegevens, afbeeldingen, geluid, transacties en entertainment. Dit netwerk wordt 24x7 bewaakt vanuit het eigen Network Operating Center (NOC) van Worldstream. Door de krachten te bundelen kan NXTGEN. kunnen profiteren van de prestatieanalyse-verwerking binnen het netwerk van Worldstream en werken aan het bereiken van de hoogste snelheden op het ijs.

De eerste resultaten van de samenwerking zijn al zichtbaar. Worldstream heeft bijvoorbeeld NXTGEN geleverd. met technische ondersteuning voor het opzetten van de infrastructuur voor hun nieuwe website ( www.teamnxtgen.nl ) en de persoonlijke website van skater Koen Verweij ( www.koenverweij.com ).

Overleg op het ijs tussen Suzanne Schulting en bondscoach Niels Kerstholt. (Foto Timsimaging/Neeke Smit)
Suzanne Schulting met succes terug in competitie Nieuws 14 feb, 21:17
Een prachtig moment voor de gouden Angel Daleman. ,,Voor het eerst met die Nederlandse vlag mogen rondrijden. Daar heb ik lang op gewacht.’’ (Foto TeamNL/Jorn Holwerda)
Angel Daleman leert gouden lessen bij Olympische Jeugdwinterspelen Nieuws 14 feb, 21:04
Niels Overvoorde (r) neemt van trainer Piet Hijlkema het pak van Bouwselect / De Haan Westerhoff in ontvangst. (Foto Henk-Jan Kerkhoff)
Niels Overvoorde ontbrekende schakel team Bouwselect / De Haan Westerhoff Nieuws 3 feb, 18:49
Ronald en Christian Haasjes. ,,Het was een droom ooit samen in één schaatsploeg te zitten.’’ (Foto Henk-Jan Kerkhoff)
De Haasjes herenigd: na Christian ook Ronald in kleuren Bouwselect/De Haan Westerhoff Nieuws 30 jan, 22:05
Merel Bosma stopt na tien jaar op het hoogste niveau als marathonschaatsster. (Foto Timsimaging/Neeke Smit)
Merel Bosma zet na dit seizoen een punt achter haar loopbaan Nieuws 24 jan 2024, 19:56
Jenning de Boo en Tim Prins: tot en met de Spelen van 2026 bij Reggeborgh.
De Boo en Prins verlengen tot en met Spelen van Milaan 2026 bij Schaatsteam Reggeborgh Nieuws 19 jan 2024, 16:47
Christian Haasjes in het pak van de beste jongere. Volgend seizoen draagt hij de kleuren van Bouwselect/De Haan Westerhoff. (Foto Timsimaging / Neeke Smit)
Progressie Christian Haasjes beloond met stap naar Bouwselect/De Haan Westerhoff Nieuws 18 jan 2024, 07:00
De wedstrijd in Winterswijk, met duizenden mensen langs de kant. (Foto Timsimaging / Neeke Smit)
Column: Prijzenpot Nieuws 16 jan 2024, 19:30
Harm Visser is euforisch als hij in Winterswijk de winst pakt. (Foto’s Timsimaging / Neeke Smit)
Alleen de eerste telt op het natuurijs van de ondergespoten baantjes Nieuws 16 jan 2024, 13:36
Afbeelding
It giet oan! Kluun jij mee? Nieuws 5 jan 2024, 10:31
Afbeelding
Michelle de Jong wilde tijdens revalidatie soms gewoon even geen schaatsster meer zijn Nieuws 28 dec 2023, 13:06
Afbeelding
'Stuntman' Tim Prins blijft gewoon een nuchtere Fries: 'Eigenlijk ben ik nog een nobody' 28 dec 2023, 12:37
Afbeelding
Team Jumbo-Visma beloont revelatie Remco Stam met nieuw contract Nieuws 8 nov 2023, 17:46

Lees nu de laatste editie van jouw lokale Nieuwsblad

Meest gelezen