Logo skatenl.nl
Michelle de Jong.
Michelle de Jong. (Foto: Timsimaging)

Michelle de Jong positief getest op corona-virus

Michelle de Jong is positief getest op het corona-virus. Dat is voor team Reggeborgh de tweede positief geteste schaatser, nadat eerder Kjeld Nuis in het Zuid-Duitse Inzell dat lot trof. 

De hele ploeg van Reggeborgh ging na de positieve test van Nuis in quarantaine, maar nu wordt dus Michelle de Jong toch getroffen. De schaatsster had last van lichte verkoudheidsklachten en is daarom meteen apart van het team gebleven en getest. Een tweede test was opnieuw positief. ,,Ik voel me niet echt ziek en had deze uitslag ook niet aan zien komen. Ik heb ook geen koorts, maar ben wel verkouden’’, aldus De Jong. Het testresultaat komt voor haar op een bijzonder ongelegen moment. Ze moet hierdoor het NK Afstanden missen.

Ronald Mulder kampt sinds begin deze week met griepverschijnselen. De sprinter leeft sindsdien afgezonderd van zijn teamleden. Hij heeft geen corona, zijn test was negatief. Verder waren alle testen van overige teamleden en trainersstaf van Schaatsteam Reggeborgh negatief. Wel zijn Janno Botman en coach Desly Hill uit voorzorg in zelfisolatie gegaan - zoals de protocollen dat voorschrijven - omdat zij in nauw contact zijn geweest met een persoon met het covid-19 virus.

Meer berichten