Logo skatenl.nl
Danny Stam wil zich verder ontwikkelen bij OR-Quest/Bouw & Techniek. (Foto Timsimaging)
Danny Stam wil zich verder ontwikkelen bij OR-Quest/Bouw & Techniek. (Foto Timsimaging)

OR-Quest/Bouw & Techniek legt Stam en Dijkstra vast

Het marathonteam van OR-Quest/Bouw & Techniek anticipeert in moeilijke tijden op de toekomst. De formatie van coach Ron Neymann raakte na het afgelopen seizoen twee rijders kwijt en vond inmiddels twee vervangers. Daarbij zijn wel keuzes gemaakt voor de langere termijn. Danny Stam en Ruurd Dijksta verdedigen komende winter de kleuren van het team.

OR-Quest/Bouw & Techniek moest na afgelopen winter afscheid nemen van Bart de Vries, de ervaren man die niet alleen kon winnen, maar ook nog eens functioneerde als kapitein in de koers. Hij sloot zijn lange loopbaan af. Dat doet Daniel Niero niet, maar de Italiaanse alleskunner mikt op een optreden tijdens de komende Olympische Spelen voor de Italiaanse langebaanploeg. Niero wil uitkomen in de olympische mass-start en zet daarvoor alles op alles.

De vacatures die De Vries en Niero achterlieten bleken in het huidige tijdsbeeld niet heel makkelijk op te vullen. Het stoppen van veel gelouterde rijders en het afhaken van anderen hebben de spoeling in het peloton dun gemaakt. ,,Er zijn in de voorbije weken veel gesprekken gevoerd’’, vertelt Ron Neymann. ,,Echte vedettes zijn daarbij nauwelijks binnen te halen. Daarom hebben we ervoor gekozen niet voor gelouterde rijders te gaan, maar te kiezen voor de langere termijn met rijders die we beter kunnen maken.’’

Dat resulteerde deze week in het vastleggen van Danny Stam en Ruurd Dijkstra. Zij vormen straks met de overgebleven Marco van der Tuin, Jeroen Janissen en Daan Besteman de nieuwe formatie van Neymann.

Danny Stam komt over van Skate4Air. Bizar detail is dat de jonge Brabander nooit een wedstrijd reed voor die ploeg, nadat hij een jaar eerder overstapte van Royal A-ware. Verder dan een teamfoto is het nooit gekomen. Onder de vleugels van Neymann hoopt Stam zijn ontwikkeling nu weer op te pakken. Geldt ook voor Ruurd Dijkstra, de de afgelopen twee seizoenen uitkwam in de kleuren van WBB Dakkapellen.

Bij die twee mutaties hoeft het overigens niet te blijven. ,,We zijn nog in gesprek met rijders voor ons Beloftenteam, en mogelijk nog een zesde rijder voor de ploeg in de Topdivisie’’, aldus Neymann.

Meer berichten