Bart Mol op kop in Zweden. (Foto Neeke Wassenbergh-Smit)
Bart Mol op kop in Zweden. (Foto Neeke Wassenbergh-Smit)

Bart Mol completeert Bouwselect

Algemeen

Team Bouwselect is rond voor volgend seizoen. De marathonploeg heeft zich voor komende winter verzekerd van de diensten van Bart Mol. De ervaren Mol gaat daarmee zijn elfde seizoen op het hoogste niveau in. Daarnaast werd met het aantrekken van twee jonge rijders ook het beloftenteam Bouwpartners compleet gemaakt.

Bart Mol is de laatste toevoeging van team Bouwselect, dat eerder al Luc ter Haar vastlegde. Daarna werd door de coaches Piet Hijlkema en Anton Ketellapper nog even goed gekeken naar een rijder die eveneens een toevoeging aan het team zou zijn. Daarbij viel de keuze op Bart Mol.

Dat is niet zomaar, legt Hijlkema uit. ,,Bart Mol is een schaatser die heel goed uit de voeten kan op natuurijs, veel ervaring heeft en ook het podium al van dichtbij heeft gezien. Maar daarnaast kan hij ook goed uit de voeten op kunstijs. Al met al past hij prima in het beeld dat wij met onze ploeg voor ogen hebben.’’

De 34-jarige Mol kwam dit seizoen nog uit voor Skate4Air. In de jaren daarvoor reed de West-Fries nog een seizoen lang zij aan zij met Ronald Kruijer bij topteam Telstar/Primagaz. De twee komen elkaar nu weer tegen bij Bouwselect. Mol kwam verder uit voor onder andere Bouw & Techniek en AB Vakwerk. Hij zat één jaar zonder team, maar vond daarin onderdak bij het speciale Team Vangnet.

Mol was er in het Zweedse Luleå nog niet helemaal uit of hij ook komend seizoen nog zou rijden. ,,Ik heb er wel nog steeds lol in’’, stelde Mol, die eerst het seizoen wilde afronden en dan kijken wat er op zijn pad zou komen. Met Bouwselect treft hij een ploeg waar zijn kwaliteiten goed tot z’n recht komen en dat bleek een goede reden om zijn loopbaan te verlengen.

De formatie van Bouwselect bestaat komend seizoen naast Bart Mol en Luc ter Haar verder nog uit Ronald Kruijer, Kevin Hoekstra en Mart Bruggink.

Beloften

Voor het beloftenteam van Bouwpartners werden nog twee rijders aangetrokken. Zij starten komend seizoen naast Hylke de Boer, die langer aan de ploeg verbonden blijft. Homme Jan de Groot komt over van team Frysk en het marathonteam van Douma Staal. Ivo de la Porte reed afgelopen seizoen in de kleuren van Reggeborgh.

,,Homme Jan de Groot is van oorsprong een langebaanschaatser die ondertussen ook heeft geproefd hoe het is in de marathon. In Zweden heeft hij als jonge rijder al mooi kunnen meedoen’’, aldus Hijlkema. De Groot liet zich daar zelfs ook al goed zien in de Alternatieve Elfstedentocht. ,,Ivo de la Porte komt uit het inlinen. Hij wil ook zijn beste beentje voorzetten voor Bouwpartners, heeft nogal wat ambitie op skeelers en op de langebaan, maar kiest zeker ook voor de marathon. Hij wil bij Bouwpartners samen met Hylke de Boer en Homme Jan de Groot elke week meedoen om de prijzen.’’

Afbeelding
Jade van der Molen completeert OCRE-Haak Algemeen 27 mrt 2022, 22:13
Afbeelding
Luc ter Haar naar Bouwselect Algemeen 23 mrt 2022, 21:21
Afbeelding
Marcel Bosker volgt Roest naar Reggeborgh Algemeen 23 mrt 2022, 11:55
Afbeelding
Patrick Roest stapt over naar team Reggeborgh Algemeen 18 mrt 2022, 21:18
Afbeelding
Nils van der Poel. Een fenomeen. Algemeen 13 mrt 2022, 17:01
Afbeelding
Marianne Timmer over Sven & Ireen Algemeen 13 mrt 2022, 16:58
Afbeelding
Jac Orie over Sven & Ireen Algemeen 13 mrt 2022, 16:56
Afbeelding
Patrick Wouters maakte hele reis met ‘twee iconen’ mee Algemeen 13 mrt 2022, 16:46
Afbeelding
Mark Versteegen over Sven & Ireen Algemeen 13 mrt 2022, 16:43
Afbeelding
Gerard Kemkers over Sven & Ireen Algemeen 13 mrt 2022, 16:38
Afbeelding
Viking kijkt vol trots naar schaatstoernooi in Beijing Algemeen 13 mrt 2022, 16:10
Afbeelding
Elma de Vries: de val die de wereld overging Algemeen 13 mrt 2022, 16:05
Afbeelding
Marthijn Mulder over schaatsen, kanker en de kerk Algemeen 13 mrt 2022, 15:58